Partners in crime Mike en Eric hebben al jaren een gemeenschappelijke passie voor speciaalbier. Naast het bezoeken van brouwerijen, festivals, proeverijen en eigenlijk alles wat je rondom bier kunt bedenken, zijn we ook liefhebber van een goed stuk vlees dat we dan ook met liefde op de grill mikken zodra er zich een gelegenheid voordoet om de BBQ en de kolen uit de schuur te trekken. We worden dan ook steeds beter in het vinden van excuses om bovengenoemde zaken te verantwoorden. Hey, je leeft maar een keer toch?… Laten we het dan goed doen!

Vier jaar geleden hebben we dan ook de stoute schoenen aangetrokken en besloten we een bescheiden bierfestival te organiseren op het mooie groene terrein van het gilde in Mierlo Hout. De ingrediënten: Speciaalbier, Dikke beefburgers van top kwaliteit en een puik stukje muziek…. Tadaaa Beer, Burgers and Two Smoking Barrels was geboren! Als een eerbetoon en dikke knipoog naar: ‘Lock, Stock and Two Smoking Barrels, waarvan de klassieke geweren van de schutterij van het Gilde Sint Antonius Abt aardig wat gelijkenissen vertonen met de ‘hoofdrolspelers’ uit deze Britse cult film!

” Zonder vrijwilligers zijn we nergens!”

Omdat we naast het organiseren van het festival nog een drukke baan hebben besteden we alle vrije uurtjes aan het timmeren van pallet-houten-bars, oude zinken bad-spoelbakken en alles aan wat er ‘achter de schermen’ moet gebeuren om er ook dit jaar weer een oergezellige editie van te maken. Uiteraard kunnen we dit niet zonder alle handjes die zich rondom Beer & Burgers flink laten wapperen. Zonder vrijwilligers zijn we nergens!

De Stichting

Omdat we al snel doorhadden dat er veel meer bij komt kijken dan dat je in de eerste instantie kan bedenken en erg afhankelijk zijn van een groep toegewijde vrijwilligers, hebben we besloten deze uit-de-hand-gelopen hobby in een officieel jasje te steken. We hebben een stichting opgericht namelijk Stichting Tasty Events. Wij hebben de missie om het ambacht en product van (micro) brouwerijen onder de aandacht te brengen eneen groter publiek kennis te laten maken met de vele mooie bierstijlen en smaken die er te ontdekken zijn. Dit zonder winstoogmerk en waarbij alles ten goede komt aan de stichting en het festival.

Stichting Tasty Events